Adakah mungkin untuk meningkatkan zakar: memeriksa 10 cara untuk keselamatan dan keberkesanan

Sesetengah lelaki mungkin mempunyai pemikiran gila: mengapa tidak membesarkan zakar anda? Adakah mungkin untuk menjadikannya lebih panjang dan lebih tebal? Pada ketika ini, anda boleh membuka bahan kami dan mencari artikel pendidikan yang berguna ini. Kami memaklumkan: ya, mungkin. Tetapi ada nuansa.

seorang lelaki melihat ke dalam seluarnya dan ingin membesarkan batang

Sekarang untuk beberapa penemuan saintifik secara tiba-tiba: kajian kerap menunjukkan bahawa ramai lelaki yang terlalu bimbang tentang saiz peranti mereka sebenarnya mempunyai saiz normal sepenuhnya. Malangnya - disebabkan ketersediaan bahan lucah semasa - salah tanggapan umum ialah ayam yang sangat besar akan membawa lebih banyak keseronokan kepada teman wanita. Kesilapan besar. Kajian pada tahun 2017 mendapati gabungan ciuman dalam, rangsangan alat kelamin dan seks oral lebih berkemungkinan membawa wanita ke orgasme.

Apa yang berikut daripada ini? Kemungkinan zakar anda baik. Walau bagaimanapun, jika anda ingin meningkatkan, terdapat beberapa pilihan. Ada yang sangat mahal dan/atau menyakitkan, manakala yang lain tidak menjamin hasil yang mampan. Kami telah mengumpulkan sedozen kaedah pembesaran zakar yang tersedia hari ini dan meletakkannya dari yang paling gelap kepada yang paling berguna.

10. Masukkan implan

Pakar bedah yang berpangkalan di Los Angeles James Elist Godot mendakwa sebagai satu-satunya di dunia yang melakukan pembedahan pembesaran panjang dan ketebalan khas menggunakan implan silikon yang dikenali sebagai "Penuma". Elist mendakwa bahawa secara purata, panjangnya meningkat sebanyak 3. 8 sentimeter, dan lilitan - sebanyak 6 sentimeter; dan dia sudah memasang 1. 3 ribu implan ini. Keburukan: Kos pembedahan $13, 000 dan pesakit berisiko mendapat jangkitan atau kerosakan implan.

Pakar dermatologi Jesse Chen menambah: "Implan adalah seperti ereksi kekal yang boleh menghalang anda daripada bergerak. "Bayangkan akan berlari dengan batang tegak sedia. . .

9. Potong ligamen

Sesetengah pakar bedah boleh melakukan pembedahan memanjangkan dengan memotong ligamen zakar, yang membolehkannya menonjol sedikit lebih jauh dari badan. Sudah tentu, ini dikaitkan dengan risiko yang serius: pembentukan tisu parut, sakit semasa ereksi, jangkitan yang sama, atau, sebagai contoh, kehilangan sensitiviti (atau bahkan keseluruhan fungsi, boleh dikatakan). Di samping itu, ia mahal, dan kajian mendapati bahawa prosedur itu menambah kira-kira 1. 2 sentimeter. Setuju, ini bukan yang diharapkan oleh pesakit.

Chen menyatakan bahawa selepas pembedahan plastik sedemikian, sukar untuk mengekalkan ereksi dan secara amnya menembusi di mana perlu dalam kedudukan tertentu.

8. Pam lemak

Dalam prosedur ini, pakar bedah mula-mula melakukan liposuction, mengepam keluar sedikit lemak dari pesakit dari tempat lain, dan kemudian menyuntiknya dengan picagari ke dalam kausatif. Akibatnya, seperti yang diperhatikan oleh penyelidik resah, sedikit peningkatan panjang (kurang daripada 2. 5 sentimeter), lilitan (lebih sedikit daripada 2. 5 sentimeter) dan, boleh dikatakan, berat organ adalah mungkin. Serangan hendap utama tidak selama-lamanya; lama kelamaan, rakan gemuk anda mungkin mengecut kepada saiz asalnya. Di samping itu, seperti mana-mana campur tangan pembedahan, terdapat risiko tertentu. Berikut adalah contoh: Seorang pesakit berusia 30 tahun meninggal dunia selepas pembedahan pembesaran zakar kerana lemak entah bagaimana masuk ke dalam paru-parunya dan menyebabkan dia berhenti bernafas.

7. Suntikan plasma kaya platelet (darah)

Kaedah yang agak baru: prosedur ini melibatkan pengekstrakan plasma kaya platelet dan menyuntiknya ke dalam zakar, yang sepatutnya merangsang aliran darah dan akhirnya menjadikan organ lebih besar.

"Protokol klasik melibatkan suntikan untuk mengepam darah secara mekanikal selama beberapa minggu, yang meregangkan ligamen suspensori untuk meningkatkan panjang dan meningkatkan peredaran, " jelas Chen. "Program yang dipertingkatkan yang menambah sel stem dan eksosom juga sangat popular dalam amalan saya, kerana ia memberikan peningkatan yang lebih pantas dan konsisten dalam fungsi dan saiz. "

Tetapi pada masa ini, tidak ada penyelidikan yang mencukupi untuk menganggapnya sebagai pilihan jangka panjang yang baik.

6. Cuba jelq (jelqing)

Tidak diketahui bilakah jelqing pertama kali muncul, nampaknya ia mula digunakan dalam tamadun Arab kuno. Apa yang kita tahu ialah teknik regangan manual tertentu yang ramai cuba meningkatkan panjang dan ketebalan zakar.

"Kebanyakan pemandu menasihati menunggu ereksi hampir penuh. Selepas itu, anda perlu menyapu pelincir dan genggam kuat pangkal zakar dalam cincin ibu jari dan jari telunjuk. Picit cincin dan gerakkan tangan anda sepanjang keseluruhan, seolah-olah "memerah susu" itu. Segera ambil tapak dengan tangan yang lain dan ulangi. "

Bolehkah jelq benar-benar membesarkan zakar? Kebanyakan pakar perubatan berkata tidak, dan menambah bahawa ia juga boleh memudaratkan, seperti menyebabkan kelengkungan zakar. Grant Stoddard tanpa mementingkan diri mencuba jelqing selama dua minggu dan mendapati tiada perubahan dalam saiz.

"Lebih mudah untuk menggunakan pam zakar yang benar-benar membantu dengan peredaran, " kata Chen.

5. Berjalan-jalan dengan extender

Beberapa peranti telah dibangunkan yang boleh dipakai oleh lelaki setiap hari di bawah pakaian mereka untuk meregangkan zakar secara beransur-ansur dan meningkatkan panjang dan/atau lilitannya.

Sesetengah pakar percaya peranti ini boleh berfungsi, dan kajian yang sangat kecil pada tahun 2015 mendapati bahawa pemanjang menambah hampir satu setengah inci kepada panjang zakar. Wira yang sama Stoddard mencuba pemanjang yang direka untuk lelaki dengan penyakit Peyronie (yang tidak dimilikinya). Selepas menggunakan peranti ini selama hampir sebulan, dia mendapati peningkatan panjang kira-kira 1. 2 sentimeter.

Walau bagaimanapun, Jamin Brambhatt, ahli urologi Florida, berkata ketidakselesaan dan potensi parut adalah tidak berbaloi: "Tidak banyak kajian tentang faedah extender, dan anda perlu memakainya selama beberapa jam sehari pada yang paling sensitif. bahagian badan kamu. "

4. Suntikan pengisi kulit

Suntikan pengisi dermal adalah kaedah lain yang boleh meningkatkan lilitan sehingga 2. 5 sentimeter (jika disuntik untuk masa yang lama). Prosedur ini popular dengan pesakit Chen kerana mereka "menerima peningkatan serta-merta dalam panjang dan ketebalan. "

Tetapi kesannya hanya sementara. "Ketahanan pengisi bergantung pada tahap aktif anda secara seksual, kerana lebih banyak mobiliti meningkatkan metabolisme pengisi, " kata Chung. "Walaupun anda masih mempunyai sedikit lagi selepas setahun, anda berkemungkinan besar ingin menyentuh pada masa itu. "Terdapat juga kesan sampingan yang berpotensi, termasuk bengkak dan lebam di bawah kulit.

Seorang lelaki yang menjalani prosedur ini memberikan temu bual di mana dia bercakap tentang kesan sampingan yang lain - perubahan bentuk (kelengkungan):

"Walaupun nasihat Dr. Schafer untuk menunggu dengan seks, saya mungkin bermula terlalu awal, terlalu lama dan terlalu bersemangat selepas suntikan pertama. Ini berlaku sebelum pengisi disambungkan sepenuhnya ke tisu zakar saya. Jika sebelum ini saya mempunyai zakar yang sangat sekata dan cantik, kini ia telah menjadi sedikit membonjol di bahagian tengah. Mungkin bonjolan itu tidak begitu besar, tetapi saya perasan sesuatu, kerana saya memeriksa zakar saya dengan teliti, kira-kira 42-43 tahun.

Nasib baik, doktor dapat membetulkan borang dengan suntikan tambahan pada temujanji susulan.

3. Pasang muncung (untuk seks)

Mereka dijual di kedai bekalan dewasa dan hanya diletakkan pada zakar, seperti kondom - hanya lebih tebal dan biasanya diperbuat daripada silikon. Lampiran itu pada asalnya dibangunkan untuk tujuan perubatan, tetapi hari ini ramai orang menggunakannya sebagai mainan seks juga. "Mereka meningkatkan ketebalan dan panjang dan mungkin mempunyai tulang rusuk atau kelegaan lain pada dinding luar atau dalam untuk memberikan rangsangan kepada mana-mana pasangan, " kata Chen dalam satu temu bual.

2. Cukur pubis anda

Jika anda tidak mahu meregangkan atau bekerja apa-apa, ada satu perkara mudah yang boleh anda lakukan untuk menjadikan zakar anda kelihatan lebih besar: cukur bulu kemaluan anda. Fikirkan tentangnya. Apabila disembunyikan oleh semak bulu kemaluan, ia kelihatan lebih kecil daripada jika ia kelihatan dalam semua kemuliaannya.

1. Menurunkan berat badan

Di satu pihak, ini adalah ilusi optik: zakar akan kelihatan lebih besar apabila tidak tersembunyi di bawah perut atau paha yang menonjol. Sebaliknya, dengan menyingkirkan lemak berlebihan, anda akan mempunyai paras testosteron yang lebih tinggi dan aliran darah yang lebih baik, yang mungkin meningkatkan libido dan membantu zakar mengisi lebih banyak semasa ereksi.